Back to top

 

Digitalna knjižnica

Na tem mestu so zbrani različni informacijski viri, ki pokrivajo znanosti zastopane na Filozofski fakulteti. Razdeljeni so po tipih virov. V vsaki skupini so viri navedeni na vrhu strani skupaj s področjem, ki ga zastopajo. Več informacij o posameznem viru se nahaja pod več informacij.

Pri uporabi informacijskih virov upoštevajte Pogoje uporabe informacijskih virov!

 

NOVOSTI

Prekinitev dostopa do Proquest Central

V okviru ponudbe dostopa do elektronskih informacijskih virov Proquest je prišlo do sprememb.  IZUM je 5.2.2016 sporočil, da s ponudnikom zaradi pomanjkanja finančnih sredstev niso obnovili pogodbe. Tako odslej ni več mogoče dostopati do Proquest Central in vanj vključenih zbirk.Še vedno pa imamo na voljo 8 zbirk, do katerih dostopamo prek Proquest: ERICLibrary and Information Science Abstracts (LISA)‎Linguistics and Language Behavior Abstracts (LLBA)‎, PILOTSProQuest Dissertations & Theses A&I,  ProQuest Materials Science Collection‎ (ki vključuje več različnih podatkovnih zbirk), Social Services Abstracts in Sociological Abstracts.

Do omenjenih zbirk Proquest je dostop mogoč  z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK; oddaljen dostop pa za vse člane knjižnic  UL, NUK in CTK. 

 

TESTNI DOSTOP

Proquest Dissertations and Theses Global

Med 9. in 23. majem 2016 je dostopna zbirka polnih besedil disertacij in diplomskih nalog ProQuest Dissertations and Theses Global.

Dostop je možen iz prostorov fakultet Univerze v Ljubljani in preko oddaljenega dostopa (za študente in zaposlene na UL z geslom).

Več informacij o zbirki: tukaj.

 

 

HITRE POVEZAVE

DiKUL

RUL-Repozitorij Univerze v Ljubljani

Academic Search Complete (EBSCO)

Science Direct

JSTOR

Web of Science

Scopus

Katalog OHK FF

Moja knjižnica (podaljševanje izposojenega gradiva)

 

Vaša vprašanja in predloge lahko pošljete na elektronski naslov Digitalne knjižnice.