Back to top

Posodobljene vsebine o delu s študenti v duševni stiski, s posebnim statusom, nov tutorski priročnik in napoved izobraževanja v podporo izvajanja tutorstva

Posredujemo spodnje obvestilo Kariernega centra UL:

 

Zadeva: Posodobljene vsebine o delu s študenti v duševni stiski, s posebnim statusom, nov tutorski priročnik in napoved izobraževanja v podporo izvajanja tutorstva

 

Spoštovani,

 

na temo dela s študenti v duševni stiski, študenti s posebnim statusom in izvajanjem tutorstva, smo v okviru projekta Karierni centri UL – vaš kompas na karierni poti pripravili nekaj gradiv in drugih informacij, ki so vam lahko v pomoč pri delu. Prav tako napovedujemo izobraževanje in usposabljanje za koordinatorje tutorjev in tutorje ter ostale zaposlene. V pripravo gradiv je bilo vloženo veliko truda in bi bila škoda, da bi bila o njih seznanjena le peščica oseb. Verjamemo v to, da bodo informacije uporabne za različne ciljne skupine, zato vas naprošamo, da jih delite tudi na svoji spletni strani, družbenih omrežjih in drugih kanalih komuniciranja.

 

  1. UNIVERZITETNA PODSTRAN Z GRADIVI NA TEMO DELA S ŠTUDENTI V DUŠEVNI STISKI

 

Namen: Podpora zaposlenim za delo s študenti v dušeni stiski.

Vsebina: Gradiva za podporo pri delu s študenti v duševni stiski, dodatne informacije in kontakti za pomoč študentom, drugi koristni viri.

 

Dostop do vsebin: https://www.uni-lj.si/studij/dusevno-zdravje 

 

  1. UNIVERZITETNA PODSTRAN ZA ŠTUDENTE S POSEBNIM STATUSOM

 

  • Namen: Informacije o pridobitvi statusa, vrstah statusov, virih podpore za posamezne statuse, seznam pooblaščenih oseb za delo s študenti s posebnim statusom ter informacije o vpisu kandidatov s posebnim statusom na UL. Jeseni bomo vsebine nadgradili s temami kot so samo-zagovorništvo in drugimi vsebinami, ki lahko koristijo študentom s tem statusom.

 

      Dostop do vsebin: https://www.uni-lj.si/studij/studenti-s-posebnim-statusom

 

  1. NOVA IZDAJA TUTORSKEGA PRIROČNIKA

 

Pripravili smo novo izdajo tutorskega priročnika. Je kratek, jedrnat in pregleden. Vsebuje konkretne napotke in delovne liste. Nastal je v sodelovanju z različnimi strokovnjaki, vsebine pa so bile izbrane na podlagi identificiranih potreb koordinatorjev tutorjev in tutorjev:

  • Vzpostavitev odnosa in komunikacija s študentom
  • Motivacija študentov za doseganje zastavljenih ciljev (kot je npr. študij)
  • Osebna učinkovitost in izraba časa
  • Pristopi učinkovitega učenja
  • Spoprijemanje s stresom, neuspehom in/ali tesnobo

 

Dostop do priročnika: v priponki tega dopisa in na spletu: https://www.uni-lj.si/studij/osnovne_informacije/tutorstvo.

 

  1. IZOBRAŽEVANJE IN USPOSABLJANJE ZA KOORDINATORJE TUTORJEV IN TUTORJE TER OSTALE ZAPOSLENE, KI JIH ZANIMA DELO Z RANLJIVIMI SKUPINAMI ŠTUDENTOV

 

V sredo, 25., in v četrtek, 26. 9. 2019 organiziramo izobraževanje in usposabljanje za koordinatorje tutorjev in tutorje, na katerega so vabljeni tudi drugi zainteresirani za delo z ranljivimi skupinami študentov. Predstavili bomo novosti na področju tutorstva, gostili predavatelja dr. Željka Čurića in druge strokovnjake z izkušnjami na področju duševnega zdravja, dela s študenti s posebnim statusom, dela s tujimi študenti, migranti in begunci in LGBTQ+.

 

Vabljeni, da se nam pridružite. Predprijave zbiramo na elektronskem naslovu sabina.zalaznik@uni-lj.si. Za več informacij o dogodku lahko pokličete na tel. št. 01 2418 698.

 

Resnično upamo, da vam bodo zgoraj predstavljene aktivnosti in gradiva v pomoč pri vašem delu. Veseli bomo vaših povratnih informacij in predlogov za nadaljnji razvoj storitev na zgoraj predstavljene vsebine (kontakt: Maja Dizdarević: maja.dizdarevic@uni-lj.si, 01 2418 685).

 

Z lepimi pozdravi,

 

prof. dr. Barbara Novak, l.r.

prorektorica za področje pedagoškega dela

 

Maja Dizdarević, l.r.

predstojnica organizacijske enote

 

Dokumenti:

Obvestilo UL

Tutorski priročnik UL