Back to top

Okrogla miza: Transspolne osebe v vsakdanjem življenju

Vabimo vas na okroglo mizo Transspolne osebe v vsakdanjem življenju, ki jo Filozofska fakulteta organizira skupaj s Fakuleteto za družbene vede UL kot odziv na pobudo o vzpostavitvi spolno nevtralnih toalet, ki sta ju prejeli vodstvi obeh fakultet. Okrogla miza bo potekala v torek, 12. novembra 2019, ob 16.00 uri v Veliki dvorani Fakultete za družbe vede, z njo pa želimo razpravo z na videz nepomembnega vprašanja stranišč razširiti na samo bistvo problema, torej na vprašanje vključevanja različnih ranljivih družbenih manjšin. Z njo želimo prispevati tudi k večji ozaveščenosti o položaju in življenju transspolnih oseb v Sloveniji.

Na dogodku bomo obravnavali izzive, s katerimi se srečujejo transspolne osebe v vsakdanjem življenju. V ospredju razprave bodo perspektive in izkušnje transspolnih oseb, ki so pomembno zaznamovane z izkušnjami nasilja in diskriminacije. Poudarek bo podan dostopnosti javnih prostorov, vključno z izobraževalnim sistemom, in njihovega varnejšega oziroma »nevarnejšega« značaja. Posebna pozornost bo namenjena tudi nedavnima pobudama o vzpostavitvi spolno nevtralnih toalet, ki sta ju prejeli vodstvi Fakultete za družbene vede UL in Filozofske fakultete UL.

 

Na dogodku bodo sodelovali_e: asist. dr. Nina Perger, prof. dr. Tanja Rener, prof. dr. Milica Antić Gaber, Katja Sešek, Edi A. Klobučar in Mark J. Užmah.

 

Vljudno vabljeni!

Slike: