Back to top

TRAIL 2018 Postojna - Izobraževanje in raziskave v arheološki interpretaciji lidarja

Mednarodno srečanje TRAIL bo letos v Postojni, med 29. in 31. oktobrom 2018. Čeprav je namenjeno zlasti raziskovalcem, doktorskim študentom in strokovnjakom s področja arheologije in varovanja ter upravljanja kulturne dediščine, je zanimivo tudi za predstavnike drugih ved, ki želijo okrepiti znanje o zračnem laserskem skeniranju in jih zanimajo sledovi človekovega gibanja ter poti v prostoru.

 

Usposabljanje vključuje predstavitve študij primerov in metod, interaktivnih delavnic, okroglo mizo in predstavitve plakatov. Delo v majhnih skupinah 4:1 (en učitelj na 4 učence) udeležencem zagotavlja optimalne pogoje za praktično učenje in pridobivanje spretnosti, ki presegajo zgolj običajna tehnična znanja.

Prenočevanje, prehrana in usposabljanje so v isti zgradbi, kar zagotavlja kar največ časa za druženje. V družabnem delu se bo v sproščenem ozračju odvijala tudi mednarodna pokušina jedače in pijač, ki jih udeleženci prineso s seboj.

 

Teme letošnjih delavnic so:

-         Aerolasersko skeniranje in metode globokih nevronskih mrež,

-         Poti: od izkustva do dokaza gibanja v lidarskih podatkih,

-         Povezovanje lidarskih in dopolnjujočih podatkov.

Za več informacij o delavnicah in predstavitvah si oglejte spletno stran https://trail.zrc-sazu.si

Registrirate se lahko do 30. junija, vendar je število mest omejeno. Za dodatna vprašanja pošljite e-pošto na: trail2018@zrc-sazu.si

 

Veselimo se vašega obiska v Postojni,

Organizacijski odbor TRAIL 2018

Datoteke: 
PDF icon flyer_trail_2018.pdf