Back to top

Obvestilo za I. stopnjo - preverjanje podobnosti vsebine zaključnega dela

Spoštovani,

 

s 1. 10. 2018 začne veljati nov Pravilnik o zaključku študija na univerzitetnih študijskih programih prve stopnje, v katerem je na novo opredeljen postopek oddaje zaključnega dela.

Pravilnik predvideva preverjanje zaključnih del s programsko opremo za preverjanje podobnosti vsebine (plagiatorstva).  Pravilnik se nahaja na spodnji povezavi:

 

Na voljo so tudi kratka navodila za študente za oddajo elektronskih oblik zaključnih del v VIS.

 

V pomoč pa pošiljamo še povezave na daljša navodila za oddajo elektronskih oblik zaključnih del za študente, študijske referate ter (so)mentorje, ki jih je pripravila UL:

 

Želela bi vas opozoriti, da pri načrtovanju termina oddaje zaključne seminarske naloge upoštevate tudi čas, ki je potreben za preverjanje. To bo zlasti pomembno za tiste, ki boste zaključevali v mesecu septembru 2019 in bo to vaša zadnja obveznost. Imejte vsaj mesec dni časovne rezerve!

Naj spomnim, da zaključna seminarska naloga ni nujno vaša zadnja obveznost pri študiju na I. stopnji. Pri pisanju naloge pa bodite pozorni, da upoštevate naslov, ki je bil predhodno potrjen na kolegiju predstojnika. Sprememba naslova je možna zgolj s prošnjo na kolegij predstojnika.

 

Lep pozdrav,

tajništvo