Back to top

Priložnostno delo za geografa - iščemo pridnega študenta / študentko

Sodelovanje v multisiciplinarnem projektu prenova degradiranega naselja stanovanjskih hiš v Trzinu

V okviru razpisa ŠIPK (študentski inovativni projekti za družbeno korist), so fakulteta za arhitekturo, seminar urbanistično oblikovanje, skupaj z Občino Trzin prijavili projekt prenove degradiranega naselja stanovanjskih hiš v Trzinu. Na projektu bodo sodelovali tako mentorji s področja arhitekture, geografije in urbanizma, kot študenti arhitekture, urbanizma, gradbeništva, geografije ter grafičnega oblikovanja. Cilj je, da se pripravi izvedbeni načrt in strokovne urbanistične podlage, kako tako stanovanjsko sosesko prenavljati, ter komunikacijski plan, kako projekt prenove pravzaprav predstaviti stanovalcem.

 

V tem drugem delu smo planirali, da bi študent geografije sodeloval pri pripravi informacijskih grafik, analiz in javnih okroglih miz s stanovalci, ter seveda tudi pri samih ''brainstormingih'' kako tak projekt zasnovati. Študentje so plačani preko študentskega dela (cc 9 eur bruto bruto na uro).

 

Delo poteka od marca do konca junija. Zahteva je zgolj to, da ima študent redni status in da pred tem na tem razpisu ni še sodeloval, ter seveda da ga zanima tovrstno delo, saj preko takega projekta lahko spozna tudi zanimive ljudi iz gospodarstva in lokalne uprave, ki mu kasneje lahko ponudijo tudi drugo delo.

 

Zainteresirani naj se čim prej javijo na moj spletni naslov. 

 

M. Ogrin