Back to top

Pogovor o razstavi Azija me je povsem uročila

Torek, 3. marec 2020 ob 14:30 v Modri sobi FF.

Pogovor o razstavi Azija me je povsem uročila

Oddelek za azijske študije in projektna skupina Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji vabijo na pogovor Azija me je povsem uročila – razstava vzhodnoazijskih predmetov iz zbirke Alme M. Karlin (PMC), ki bo v torek, 3. marca 2020 ob 14:30 v Modri sobi FF.

Jeseni 2019 je minilo 130 let od rojstva in 100 let od pričetka svetovnega potovanja velike popotnice, Celjanke Alme M. Karlin (1889-1950). Dve leti, ki jih je med svojo sicer 8-letno potjo preživela v Vzhodni Aziji, predstavljata najsrečnejše obdobje njenega potovanja. Ob obeh obletnicah so zato v Pokrajinskem muzeju Celje (PMC) v sodelovanju z Oddelkom za azijske študije FF na ogled postavili občasno razstavo vzhodnoazijskih predmetov iz njene zbirke.

O pripravi razstave, zgodbah predmetov in dogodivščinah Alme Karlin na Japonskem, v Koreji, na Kitajskem ter Tajvanu se bodo pogovarjale vodja raziskovalnega projekta Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji dr. Nataša Vampelj Suhadolnik ter članice projektne skupine Tina Berdajs, dr. Klara Hrvatin, dr. Helena Motoh, dr. Nataša Visočnik in dr. Maja Veselič.

Prisrčno vabljeni tudi na ogled razstave, ki bo v Pokrajinskem muzeju Celje odprta še do konca maja 2020. Avtorica razstave je kustosinja Barbara Trnovec.

 

Slike: