Back to top

Nujno obvestilo študentkam in študentom UL FF

Od 12. marca 2020 od 18. ure naprej je v Sloveniji razglašena epidemija COVID-19. Vlada RS je zato istega dne izdala sklep št. 18100-7/2020/2 o začasnem prenehanju izvajanja študijske dejavnosti v vseh za to namenjenih prostorih, ki velja od 16. do vključno 29. marca 2020. V tem času študijski in raziskovalni proces poteka na daljavo, v največji možni meri pa bomo na daljavo organizirali tudi delo strokovnih služb.

Vaši profesorji in profesorice vas bodo prek e-pošte, VIS-a, elektronskih učilnic itd. obveščali, kako bo potekalo delo pri posameznem predmetu. Prosimo, da spremljate ta navodila. Če del vašega študijskega procesa poteka na institucijah izven UL, je treba v dogovoru s temi institucijami presoditi smiselnost in varnost izvedbe pedagoškega dela.

Fakulteta bo v času tega ukrepa za študentke in študente zaprta.

Vsi, ki ste trenutno na Erasmus izmenjavah, presodite, ali bi bila za vas varnejša vrnitev v domovino. Pri tem upoštevajte tudi navodila institucij gostiteljic. Univerza v Ljubljani bo v največji možni meri pokrila stroške, ki bi nastali v primeru zahteve po vračilu sredstev zaradi neizvedbe izmenjave.

Vsi zagovori diplomskih in magistrskih del ter doktorskih disertacij, predstavitve dispozicij doktorskih disertacij in podobno se izvajajo na daljavo ali dopisno. O tem se dogovorite z vašimi mentorji in mentoricami.

Na vsa vprašanja, ki se danes porajajo v zvezi s koronavirusom in organizacijo dela na Univerzi v Ljubljani in Filozofski fakulteti, še nimamo odgovora. Hkrati se razmere spreminjajo iz ure v uro, zato vas vljudno prosimo za strpnost in solidarno sodelovanje. Vodstvo fakultete se bo v danih okoliščinah še naprej trudilo, da bomo v največji možni meri blažili posledice epidemije na naš študijski proces, pri tem pa upamo na vaše razumevanje, da vseh dilem in problemov ne bomo uspeli rešiti takoj in da se bodo morebitne rešitve v času tudi spreminjale. Prosimo vas, da smo pozorni na širšo sliko in da je tudi naše delovanje usmerjeno v odgovorno ravnanje do soljudi in družbe kot celote.

S skupnimi močmi bomo prebrodili to zahtevnejše in neprijetno obdobje. Želimo vam veliko zdravja in čim manj težav pri prenosu študijskega procesa v spletno okolje. Srečno!

 

Lep pozdrav,

Vodstvo UL FF