Back to top

29. natečaj za najboljšo kratko zgodbo (Program Ars Radia Slovenija)

IŠČEMO NAJBOLJŠO KRATKO ZGODBO

Program Ars Radia Slovenija razpisuje tradicionalni natečaj

 

 

Tretji program Radia Slovenija – program Ars razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Natečaj bo letos prvič potekal samo elektronsko, zato svoje delo, dolgo do 6300 znakov s presledki, oddajte do 22. junija na Arsovi spletni strani in v ustrezno okence vpišite šifro.

 

Na natečaju programa Ars bomo že devetindvajsetič izbirali najboljše pisce kratkih zgodb. Dobitniki nagrad bodo po razglasitvi rezultatov svoje avtorstvo dokazali s kopijo nagrajenega dela. Predvidene so tri nagrade v vrednosti 1000, 500 in 250 evrov. Poleg teh pa lahko Radio Slovenija nekaj del, ki bodo izpolnila kriterije in pričakovanja komisije, tudi odkupi.

 

Komisija bo svoje odločitve predstavila 27. julija v oddaji Svet kulture, na teletekstu in spletnih straneh RTV Slovenija. Nagrajence in avtorje odkupljenih zgodb pa bomo predvidoma razglasili konec avgusta.

 

Vsa nagrajena in odkupljena dela bomo predvajali v zadnji četrtini leta v oddaji Literarni nokturno na prvem in tretjem programu Radia Slovenija. Zmagovalno zgodbo lanskega leta Dva tisoč petsto besed, ki jo je napisala Manka Kremenšek Križman, lahko poslušate na tej povezavi: https://ars.rtvslo.si/valovi-kratkih-zgodb/, na njej so zbrane tudi vse zmagovalne zgodbe od leta 1992 naprej.

 

Podrobnejše informacije o letošnjem natečaju za najboljšo kratko zgodbo najdete tukaj:  https://ars.rtvslo.si/2020/05/29-natecaj-za-najboljso-kratko-zgodbo-2020/