Back to top

Možnost opravljanja praktičnega usposabljanja na Oddelku za geografijo: preučevanje mestnega toplotnega otoka

- tema: Raziskovanje značilnosti mestnega toplotnega otoka v Ljubljani

- delovni mentor: Barbara Lampič in Matej Ogrin

- število potrebnih študentov: 4

Pozdravljeni.

Za potrebe raziskovanja značilnosti mestnega toplotnega otoka v Ljubljani se iščejo 4 študenti, ki bi na takšen način opraviljali praktično usposabljanje.

Delo bo potekalo od  predvidoma 20. 6. do predvidoma 20. 9. 2020. Aktivnosti bodo nezvezne, torej bo celoten obseg dela (15 delovnih dni oziroma 120 ur) dosežen v daljšem časovnem obdobju

Na oddelku za geografijo FF poteka projekt izdelave natančnejšega prostorskega prikaza "mestnega toplotnega otoka" Ljubljane s posebnim poudarkom na notranjih temperaturnih razlikah med različnimi mestnimi tipi. Metodologijo so dokončno definirali in na delu Ljubljane preverili študenti v okviru projektne naloge, ki je potekala v okviru rednega študija (izbirni predmet). Na oddelku pa sedaj nadaljujemo z raziskavami in terenskimi meritvami na celotnem območju mesta Ljubljane. V okviru praktičnega usposabljanja bi študenti sodelovali pri t.i. poletnih meritvah. Delo je specifično - 60 do 70 % terenskega dela, 30 do 40 % pa delo s podatki, po želji tudi GIS analize, opisi območij ipd. Edina zahteva je, da je študent pripravljen terensko delo - meritve temperature - opravljati v večernem času ob ustrezni (anticiklonalni) vremenski situaciji. Terensko delo opravlja na kolesu, enkratna prevožena razdalja je med 10 in 12 km.

 

Vse zainteresirane prosim, da se čim prej javijo dr. Barbari Lampič, ko pa se dogovorite, pa tudi meni (s prijavnim obrazcem za praktično usposabljanje).

 

Lepo bodite, Simon K.