Back to top

Rdeča nit 2017

RAZPIS ZA ŠTUDENTSKI LITERARNI NATEČAJ RDEČA NIT 2017

Natečaj je namenjen vsem, ki imate status študentke_a in pišete prozo ali poezijo, med predavanji zapisujete ideje za naslednjo zgodbo, med vožnjo z avtobusom na telefon tipkate pesmi, na stranišču premlevate o ideji za naslednjo zgodbo.

 

 

Pošljite nam do 5 pesmi oz. največ 2 kratki zgodbi

na elektronski naslov

ff.rdeca.nit@gmail.com.

Rok za oddajo je 28. februar 2017.

Tema je, seveda, prosta.

 

 

Dolžina tekstov naj ne presega 30.000 znakov s presledki. Jezik naj bo slovenščina. Teksti morajo biti še neobjavljeni v knjižni izdaji. Dovoljeno je pošiljanje tekstov z natečaja 2016 le v primeru, da niso bili med zmagovalnimi teksti.

 

Vsak tekst pošljite v svoji datoteki, ki jo označite zgolj z naslovom teksta. Osebne podatke (ime in priimek, stalni naslov, elektronski naslov, telefonsko številko, davčno številko, letnik študija in fakulteto) pa napišite v samem besedilu elektronskega sporočila.

 

Komisiji bosta izbrali 3 zmagovalke_ce (1. mesto, 2. mesto in 3. mesto) v vsaki kategoriji. Vsaka komisija se ima pravico odločiti, ali nagrajuje posamezen tekst ali avtorico_ja (torej komplet prispelih tekstov določene_ga avtorice_ja). Sestava komisij bo objavljena na Facebook strani natečaja najkasneje do zadnjega dne natečaja. Zmagovalna dela bodo objavljena na spletnem portalu Koridor - križišča umetnosti ter v zborniku, avtorice_ji bodo nagrajene_i. Višina in sestava nagrad bosta javljeni naknadno.

Rezultati bodo znani 26. aprila 2017 na zaključni prireditvi v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani.