Back to top

8. SEJEM AKADEMSKE KNJIGE LIBER.AC (23.– 25. MAJA 2017)

Kdo je tebe, Praslovan ...*

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani že osmo leto zapored pripravlja sejem akademske knjige – Liber.ac, ki bo letos potekal pod naslovom Kdo je tebe, Praslovan …* Na sejmu, ki bo potekal od 23. do 25. maja 2017 v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto, se bodo predstavili razstavljavci iz vse Slovenije. Predstavitev akademske založniške dejavnosti vsako leto spremlja tudi bogat spremljevalni program. Letos ga bo pripravil Oddelek za slavistiko Filozofske fakultete. Dogodki so za vse udeležence brezplačni. 

Program, ki ga najdete na spletni strani http://www.ff.uni-lj.si/knjige/Liberac/Liberac_2017, je zelo pester in vreden, da obiščete vsaj kakšno izmed prireditev.

Še posebej pa Vas vabim na prvo prireditev po otvoritvi, to je v torek, 23. 5. 2017, na začetni  tečaj slovaškega jezika, ki bo ob 11.00 v parku poleg FF.  Naučili se bomo slovaško abecedo, osnovne komunikacijske vzorce, npr. kako se znajti v trgovini, kako vprašati za pot. Spoznali bomo, zakaj nas Slovence zamenjujejo s Slovaki in Slovenijo s Slovaško ter kako se lahko izognemo slovaško-slovenskim lažnim prijateljem. Vsi, ki ste že kdaj bili na Slovaškem ali bi želeli tja iti, imate morda v načrtu študijsko izmenjavo, ali pa bi radi malce razširili svoja obzorja lepo vabljeni, da se tečaja udeležite in povabite še koga.

 

Lep pozdrav

 

Darija Pivk, lektorica slovaškega jezika