Back to top

Vabilo k sodelovanju - taborniški pospeševalnik

Projekt TAPOS – taborniški pospeševalnik, ki ga izvaja Zveza tabornikov Slovenije je financiran s strani Evropskega socialnega sklada, njegov namen pa je s pomočjo neformalnega izobraževanja povečati zaposljivost in zaposlenost mladih.

Kaj vsebuje program?

3-mesečni program vključuje 5 brezplačnih vikend delavnic s strokovnjaki na področjih psihologije, podjetništva in kariernega usmerjanja, koristna gradiva in orodja, sodelovanje v 8-tedenskem osebnem izzivu in vrstniško podporo oz. širjenje socialne mreže mladih.

Pripravljamo še dve izvedbi programa in sicer:

  • oktober-december 2017 (rok prijav: 6. oktober)
  • januar-marec 2018 (rok prijav: 22. december)

Delavnice bodo potekale v prostorih Mladinskega centra Celje. Za prenočišče bo poskrbljeno, za prevoz pa se bodo udeleženci dogovorili med seboj, da si olajšajo pot.

Program je primeren za vse mlade med 21. in 29. letom, ki še niso zaposleni in ki imajo željo po aktivnem delovanju, a morda ne delajo najbolj učinkovitih korakov. Program je kar intenziven, učinki pa so zato tudi zelo pozitivni. Po izvedbi prvega kroga je 15 od 40 prijavljenih udeležencev pridobilo nova resnejša študentska dela, zaposlitev, prakso, je uskladilo nadaljevanje študija z novim načrtom za prihodnost, ki so si ga zastavili, razvija svojo podjetniško idejo. Mnogim se je življenje precej spremenilo, odkar so se vključili v program in delujejo bolj proaktivno in pogumno.

Več o programu: http://tapos.taborniki.si/program/rr-program/