Back to top


20.03.2018

46. konferenca Evropske skupine za odklonskost in družbeni nadzor


Spoštovani!

 

V organizaciji Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani in Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, bo med 22. in 24. avgustom 2018 potekala 46. konferenca Evropske skupine za odklonskost in družbeni nadzor (European group for deviance and social control) z naslovom:

 

Social harm in a digitalized global world: Technologies of power and normalized practices of contemporary society

 

Besedilo poziva se nahaja v priponki. Vabljeni, da svoje prispevke oddate do 31. marca in poziv posredujete naprej.

 

Več o konferenci si lahko preberete na: http://www.europeangroup.org/?q=node/145

 

Vljudno vabljeni!

 

Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani

 14.03.2018

Strokovno srečanje: Celostna zdravstvena obravnava študentov


Spoštovani,

 

Sekcija za šolsko, študentsko in adolescentno medicino in Zdravstveni dom za študente Univerze v Ljubljani organizirata strokovno srečanje na temo "Celostna zdravstvena obravnava študentov". Predstavili bodo zdravstvene težave, s katerimi se spopadajo študenti. Vabijo vas, da se strokovnega srečanja udeležite in tako spoznate delovanje, pomen in namen Zdravstvenega doma za študente.

 

Vabilo13.03.2018

Pomoč pri magistrskem delu


Spoštovani,

 

na nas se je za pomoč pri magistrskem delu obrnila študentka Filozofske fakultete - posredujemo njeno sporočilo:

 

"Spoštovani in lepo pozdravljeni,

 

Sem Neva Kumer in zaključujem magistrski študij psihologije.


Za magistrsko nalogo pod vodstvom izr. prof. dr. Gaja Vidmarja, univ. dipl. psih in izr. prof. dr. Eve Boštjančič, univ. dipl. psih, opravljam obširno Slovensko študijo, na populaciji mladih odraslih (predvsem študentov, ki so stari med 18-30 let), pri čemer raziskujem
povezanost osebnostnih lastnostih s kariernimi usmeritvami.


S spoštovanjem do Vašega časa, Vas vljudno vabim v sodelovanje v naši raziskavi, v kateri bomo za veljavne rezultate uporabljenih vprašalnikov, potrebovali čim večje število študentov iz različnih smeri oziroma področij študija.

Če imate 15 min časa, Vas naprošam, če mi pomagate- s tem, da rešite spletni vprašalnik na spodnji povezavi. Zelo Vam bom hvaležna!

 

Že vnaprej sem Vam iskreno zahvaljujem!

 

Link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeG1ziSgjdWfeii5Ra4FB1YO1dDxMmhGiCplY2i7cAEXri8sg/viewform

 

S pozitivnimi pričakovanji in prijetnimi pozdravi,
Neva Kumer, dipl.biopsih. (uni)"08.03.2018

Razpis za dodelitev denarne podpore Vita Oražma

Rotary klub Kočevje objavlja javni razpis za dodelitev denarne podpore Vita Oražma v spomin na Dano Lovšin za leto 2018.


Prijave zbirajo do 30. aprila 2018

 

Več v razpisu

Prijava 07.03.2018

Državno univerzitetno prvenstvo v plavanju za študijsko leto 2017/18

Kopališče Tivoli na Celovški 25 v Ljubljani bo 17. marca 2018 gostilo Državno univerzitetno prvenstvo v plavanju za študijsko leto 2017/18, ki ga bo organizirala Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA). Prvenstva se lahko udeležijo študenti s statusom v študijskem letu 2017/18 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze) in zaposleni na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih.


Tekmovalci se bodo pomerili v štirih tekmovalnih disciplinah:

  • 50 m prsno (M, Ž),
  • 50 m delfin (M, Ž),
  • 50 m hrbtno (M, Ž).

Dopoldanski del tekmovanja (50m prosto, 50m hrbtno) se bo začel ob 12.00 uri in se bo končal predvidoma do 14.30, bazen pa bo na voljo za ogrevanje od 11.00 ure dalje. Drugi del tekmovanja (50m delfin, 50m prsno) se bo odvijal predvidoma od 15.00 do 17.00 ure oziroma do zaključka tekmovanja. Izvajalec tekmovanja bo Športno društvo Riba, vodja tekmovanja pa Kaja Pilko.

Tekmovanje bo potekalo po pravilih Plavalne zveze Slovenije. Obvezna oprema obsega ustrezna plavalna očala, plavalno kapo in kopalke (kratke hlače niso dovoljene).

Prijave na tekmovanje sprejemajo do četrtka, 15. marca 2018, prek spletnega obrazca tukaj.

 

Izvedbo tekmovanja podpirajo Študentska organizacija Slovenije, Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, potovalna agencija STA travel in športni dnevnik EkipaSN.05.03.2018

Državno študentsko prvenstvo v skvošu za študijsko leto 2017/18

Slovenska univerzitetna športna zveza in Squash zveza Slovenije organizirata Državno študentsko prvenstvo v skvošu za študijsko leto 2017/18.


Tekmovanje bo v sredo, 7. marca 2018, ob 10.00 uri v Ljubljani (Cesta na Brdo 109). Izvajalec tekmovanja je Squash zveza Slovenije, vodja tekmovanja pa je Sara Rojnik (kontakt: sara.rojnik@gmail.com, 030 461 577).

Tekmovanje bo štelo kot delne kvalifikacije za udeležbo na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v skvošu, ki bo potekalo od 6. do 12. septembra 2018 v Birminghamu v Veliki Britaniji. Udeležbo na tekmovanju bo sofinancirala Slovenska univerzitetna športna zveza.

Tekmovanje bo potekalo v disciplini posamezno ter v dveh kategorijah:
- Študenti (M, Ž);
- Zaposleni (M, Ž).

Tekmovanje je namenjeno študentkam in študentom višjih strokovnih šol ter visokošolskih zavodov (univerze in samostojni visokošolski zavodi) ter zaposlenim na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih (za zaposlitev šteje redno delovno razmerje za določen ali nedoločen čas).

Rok za oddajo prijav na tekmovanje je torek, 6. marec 2018, do 10.00 ure, preko spletnega obrazca.


DATOTEKE
dup_skvos_2017-18_razpis-1.pdf


02.03.2018

Usposabljanje za prostovoljce na Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije

Na Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije pripravljajo različne aktivnosti (delavnice, tabore) za slepe in slabovidne otroke in  mladostnike. Aktivnosti lahko izvedejo le ob pomoči prostovoljcev, zato tudi v letošnjem letu pripravljajo usposabljanje za prostovoljce, ki bo v soboto 10. marca 2018.


Udeleženci usposabljanja se bodo seznanili s slepote in slabovidnostjo, s komunikacijo s slepimi in slabovidnimi, naučili se bodo spremljati slepe in slabovidne … Po opravljenem usposabljanju bodo prejeli potrdilo o opravljenem usposabljanju ter priložnost za opravljanje prostovoljnega dela.

Plakat  in vabilo02.03.2018

Rezultati razpisa in vabilo na dogodek Mentor leta 2017


 

Društvo Mlada akademija bo letos že devetič podelilo nagrado Mentor leta, ki je namenjena najboljšim slovenskim mentorjem doktorskih študentov. Z izborom želijo promovirati dobre mentorske prakse, pa tudi izpostaviti zares odlične mentorje.

Na klic za vloge se je odzvalo kar 135 prijaviteljev, od katerih je bilo veljavnih 124 nominacij. Predlaganih je bila 94 različnih mentorjev oz. mentoric. Med njimi so tudi mentorji, ki delo opravljajo na vaši fakulteti ali inštituciji (seznam). 

 

Podelitev nagrad petim najboljšim mentorjem oz. mentoricam bo na zaključnem dogodku Mentor leta 2017, ki bo v četrtek, 15. marca 2018, ob 19. uri v prostorih Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Prireditev bosta povezovala dr. Uroš Kuzman in dr. Ambrož Kvartič. Uradnemu delu bosta sledili pogostitev in sproščeno druženje v avli fakultete.  

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na dogodek prijavite preko spletnega obrazca.

Vljudno vabljeni.

 

 

Klic za vloge

 

Društvo Mlada akademija bo tudi letos najboljšim slovenskim mentorjem doktorskih študentov podelilo nagrado Mentor leta (2017).

Pravico do predlaganja svojega mentorja oz. mentorice imajo vsi trenutni doktorski študentje, ki so se vpisali na študij leta 2015 ali prej, in nekdanji doktorski študenti, ki so zagovarjali doktorsko disertacijo leta 2015 ali kasneje.

Svojega mentorja lahko predlagajo tako, da do 15. februarja 2018 izpolnijo vlogo, ki smo jo pripravili v obliki elektronskega obrazca v 
slovenščini in angleščini. Podrobnosti preberite na naši spletni strani.

Slavnostna podelitev nagrade bo potekala v marcu 2017 v Ljubljani.