Back to top


13.11.2019

Predstavitev multidisciplinarne zbirke ProQuest One Academic


Spoštovani,

 

Osrednja humanistična knjižnica Filozofske fakultete UL se je s ponudnikom ProQuest dogovorila za možnost testiranja multidisciplinarne zbirke s celotnimi besedili člankov, e-knjig, doktorskih disertacij ter magistrskih nalog, novic in video vsebin ProQuest One Academic. Testni dostop je omogočen do 5. decembra 2019 na naslovu: https://search.proquest.com.

 

ProQuest One Academic je multidisciplinarna zbirka, ki na enotni platformi ProQuest omogoča iskanje vsebin po naslednjih informacijskih virih (opis ponudnika):

  • ProQuest Central – ProQuest Central povezuje najpogosteje uporabljene baze podatkov, s čimer ustvarja najbolj celovito, raznoliko in relevantno multidisciplinarno zbirko podatkov o raziskavah; na voljo so vsebine z najpomembnejših področij, ki vključujejo poslovno dejavnost, zdravje in medicino (tudi zdravstveno nego), družbene vede, umetnost in humanistiko, izobraževanje, znanost, tehniko in religijo.   
  • Academic Video Online – Academic Video Online je najobsežnejša zbirka pretočnih video vsebin, ki je na voljo knjižnicam; pripravljena je za izobraževanje in vključuje več kot 66.000 naslovov, ki pokrivajo široko paleto področij, vključno z antropologijo, poslovno dejavnostjo, svetovanjem, filmom, zdravjem, zgodovino, glasbo itd. Več kot 14.000 naslovov je na voljo ekskluzivno pri ProQuestu.
  • Academic Complete ­– Academic Complete ponuja knjižnicam cenovno ugodno kritično maso več kot 150.000 multidisciplinarnih e-knjig z neomejenim dostopom za več uporabnikov hkrati, z zmogljivimi raziskovalnimi orodji. Poudarek je na kakovosti, ne na količini, naslovi so izbrani ročno, sodelujejo vodilni založniki, podpirajo pa izobraževalne programe, trende na področju diplomiranja in nove programe.
  • ProQuest Dissertation & Theses Global (PQDT) ­– PQDT z več kot 4,5 milijona disertacij predstavlja najobsežnejšo zbirko disertacij in drugih del na svetu. Baza podatkov vključuje bibliografske citate za gradivo od del iz Evrope 17. stoletja do del, ki so bila sprejeta v zadnjem semestru.

Skupno ti viri predstavljajo širok izbor, ki je potreben v hitro spreminjajočem se okolju poučevanja in raziskav. Na naslednji povezavi so na voljo dodatne informacije o vsakem od virov: https://proquest.libguides.com/IZUM-PQ1Academic.

 

Profesorice in profesorje, knjižničarke in knjižničarje ter študentke in študente vljudno vabijo na predstavitev multidisciplinarne zbirke ProQuest One Academic (PQ1A), ki bo potekala dne 14. 11. 2019 od 10.00-12.00 ure v Modri sobi Filozofske fakultete. Predstavitev bo imela ga. Eva Czegledi, zastopnica ProQuesta za centralno in vzhodno Evropo.

 

Vljudno vabljeni in lepo pozdravljeni!11.11.2019

Delavnica Karierna pot učiteljice / učitelja

Karierni centri Univerze v Ljubljani vabijo na delavnico Karierna pot učiteljice / učitelja, ki bo 27. novembra 2019 potekala na Filozofski fakulteti (Modra soba). Lepo vabljeni!


Na delavnico se morate prijaviti na tej povezavi.

Več11.11.2019

Razpis za raziskovalne štipendije ASEF na odličnih univerzah po svetu - za študente vseh stopenj


Štipendijski program “ASEF Junior Fellows”

 

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF (https://www.asef.net) je objavila razpis za nov štipendijski program ASEF Junior Fellows (https://www.asef.net/junior-fellows). Gre za triletni program, v okviru katerega izbrani študenti opravijo raziskovalno-študijsko prakso na odličnih svetovnih univerzah (ZDA, Kanada, Velika Britanija, Avstralija in Nova Zelandija), sodelujejo na raziskovalnih projektih s svojega področja delovanja in se vključujejo v razne dejavnosti, ki jih izvaja ASEF, kot so delavnice mehkih veščin, treningi javnega nastopanja, redna srečanja strokovnih krožkov, javna predavanja in pogovori z zanimivimi gosti. 

 

Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, matematike, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije, humanistike in drugih ved. Prijave so odprte za vse slovenske študente in študente slovenskih korenin ne glede na stopnjo in kraj študija.

 

Zgodnji rok za prijavo je 1. december 2019. Prijave oddane do tega datuma bodo v celoti upoštevane. Prijave bo sicer možno oddati do 15. januarja 2020, a zainteresirane študente spodbujamo, da se prijavijo čim prej.

 

Prijave morajo biti oddane na spletni portal https://www.asef.net/junior-fellows. Morebitna vprašanja pošljite na info@asef.net.

 

Fundacija ASEF povezuje Slovence doma in po svetu. Fundacija štipendira slovenske študente in študente slovenskih korenin za 10-tedenske raziskovalno-študijske obiske na vrhunskih univerzah in institucijah po svetu in v Sloveniji. Štipendijski programi ASEF krepijo sodelovanje in kroženje znanja med Slovenijo in preostalim svetom. ASEF nadarjenim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

 

Vabljeni k prijavi!

 08.11.2019

Razpis za volitve predsednika in podpredsednika Študentskega sveta Filozofske fakultete


Kandidacijski postopek za razpis za volitve predsednika in podpredsednika Študentskega sveta Filozofske fakultete UL poteka od 11. do 13. novembra 2019.

Razpis08.11.2019

Poročilo o izidu volitev v Študentski svet Filozofske fakultete za mandatno obdobje 2019/2020


Poročilo o izidu volitev v Študentski svet Filozofske fakultete za mandatno obdobje 2019/2020 je objavljeno tukaj.07.11.2019

Delavnica: Prekarne oblike dela in pogodba o zaposlitvi

Karierni centri Univerze v Ljubljani vabijo na delavnico Prekarne oblike dela in pogodba o zaposlitvi. Na delavnici boste izvedeli: kaj so prekarne oblike dela, kakšne so vaše pravice, ko opravljate prekarno delo, seznanili se boste s pogodbo o zaposlitvi od A do Ž.


Delavnica bo potekala v torek, 12. novembra 2019, ob 10.00 uri v Modri sobi na Filozofski fakulteti.

Prijava in več informacij